İki aşamadan oluşan ve 2038 itibarıyla kömürün aşamalı olarak kaldırılmasına ilişkin yasa teklifi Alman Parlamentosu tarafından kabul edildi.
Alman Parlamentosu, kömürün aşamalı olarak kaldırılmasına ilişkin teklifi geçtiğimiz Cuma günü (03.07.2020) kabul etti. İki parçadan oluşan teklifin ilk kısmı aşamalı çıkışı düzenleyen bir yasayı ve 2038’de kömürden çekilmeyi ve aşamalı çıkış hedefi yolunda, taş kömürü tesislerini ve hükümet ile linyit operatörleri arasındaki sözleşmeler için bir açık artırma modeli gibi yolları kapsıyor.
İkinci kısım ise kömür bölgeleri için 40 milyar euroluk geçiş fonu dağıtımını düzenleyen yapısal bir değişiklik yasasından oluşuyor.
Oldukça pahalı ve geç gelen bir aşamalı çıkış olarak değerlendirilen teklif, Almanya’nın da üyesi olduğu Powering Past Coal Alliance’ın gereklilikleriyle de uyumlu değil. Kömürden çıkış yasasının ana maddelerinin özeti ise şu şekilde:
Kömürden Çıkış Yasası
Yapısal Değişim Yasası
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…