Politika

Akbelen Ormanı’nı Koruyan Nejla Işık’a Verilen Para Cezası İptal Edildi

İkizköy’ün muhtarı Nejla Işık’a Akbelen nöbet alanına pankart astığı gerekçesiyle verilen 40 bin TL’lik para cezası mahkeme tarafından iptal edildi. Işık, karar sonrasında yaptığı açıklamada, “Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonuna kazanacağız” dedi.

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nın, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji’nin termik santrallarına kömür sağlanması için yıllardır mücadele eden İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a pankart astığı iddiasıyla para cezası verilmişti.

Işık ve avukatları konuyu yargıya taşımıştı. Geçen günlerde Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme, Işık’a verilen 40 bin TL’lik para cezasının iptaline karar verdi.

Mahkeme kararında, “İdari para cezasının iptal edilerek kaldırılmasına karar verildiği anlaşıldığından, dayanağı idari para cezası yargı kararı ile iptal edilen dava konusu ödeme emrinde hukuka uyarlık görülmemiştir” denildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Işık, “Bu ceza haklı mücadelemize kesilmiş bir cezaydı. Yalnızca bize değil, toprağını, ağacını, köyünü, yaşam alanlarını savunan herkese bir gözdağıydı. Bu davayı kazanmış olmaktan mutluyuz. Fakat bizim asıl mutluluğumuz sonuna kadar haklı olduğumuzu bildiğimiz asli davamızı ve mücadelemizi kazanmak, köyümüzü, zeytinliklerimizi, topraklarımızı, tarihimizi madenin kirli elinden kurtarmak olacak” dedi.

Işık, “5 sene önce çıktığımız bu yola istedikleri kadar taş koysunlar, asla vazgeçmeyeceğiz. İrademize, mücadelemize, haklı davamıza sahip çıkan, bizleri yalnız bırakmayan, Akbelen için adalet sesine ses olan tüm kamuoyuna kendim ve köyüm adına teşekkür ederim. Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonuna bu davayı kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaş

Önceki Haberler

Genç İklim Aktivistlerinden Türkiye’ye Çağrı: “Daha Güçlü İklim Hedefi Talebimize Siz de Destek Verin”

Türkiye’nin yetersiz iklim hedeflerine karşı Cumhurbaşkanı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na dava açan…

5 Temmuz 2024

“Doğal” Gazın Petrol ve Kömürden Daha İyi Olmamasının 5 Temel Nedeni

Sadece içinde “doğal” sözcüğü geçiyor diye doğal gaz gezegen, insanlar ve iklim için güvenli anlamına…

5 Temmuz 2024

AB’nin İklim Hedeflerine Ulaşmak için Yatırımı İkiye Katlaması Gerekiyor

Araştırma kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum, AB’nin 2030 iklim hedefine ulaşmak için yatırımları iki katına çıkarması…

5 Temmuz 2024

CHP’li Kasap: “Termik Santral İşçileri Alıkonuldu, Zorla Çalıştırılıyor”

Kütahya Seyitömer Termik Santralı'nda yaklaşık 800 çalışan, iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma…

4 Temmuz 2024

Alaska Buzulları Geri Dönüşü Olmayan Noktaya İlerliyor

Yeni bir araştırma, mevcut erime nedeniyle buz kaybının devam etmesi halinde, Alaska buzullarının geri dönüşü…

4 Temmuz 2024

İkizköy Çevre Komitesi: “Akbelen Ormanı Bir Kez Daha Katlediliyor”

İkizköy Çevre Komitesi, 5 yıldır korumak için mücadele verdikleri Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin yeni bir…

4 Temmuz 2024