Ekonomi

Air France’a Demiryolları İle Rekabet Etme Yasağı Geldi

Air France’a yapılacak koronavirüs yardım paketinin ön koşullarından birisi olarak, havayolu şirketine kısa mesafeli seyahatlerde Fransız demiryolu TGV ile rekabet etme yasağı geldi.

Haber: David Briginshaw

Çeviri: Çisil Sevinç

Fransız havayolu şirketi Air France’ın 7 milyar euroluk koronavirüs yardım paketinden yararlanması için koşulan üç şarttan biri, Fransız demiryolu şirketi TGV ile rekabetini sonlandırması oldu.

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Ulusal Meclis’in Ekonomik İlişkiler Komitesi’ne 29 Nisan’da yaptığı açıklamada, “Air France’e sağladığımız desteğin açık bir çek olmadığını hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Getirilen yasak, trenlerin iki buçuk saat ve daha kısa süren seferleri ile kısa süreli yurtiçi uçuşları arasındaki rekabet için geçerli olacak.

Bu, Air France’ın iç hatlar seferleri olan Paris ve Bordeaux, Lyon, Nantes ya da Rennes uçuşları için bilet satışı yapamayacağı anlamına geliyor. Bu rotadaki uçuşlar yalnızca aktarma sebebiyle kullanıma açılacak.

Le Marie, “Bir veya bir saat 15 dakikalık uçuş seyahatleri yerine, daha az karbondioksit salımı yapan, iki veya iki buçuk saat süren trenler tercih edilmeli. Bunu bir kural haline getireceğiz” dedi.

Le Marie, Air France’ın daha fazla kâr getirmesini, daha rekabetçi olmasını ve en çevre dostu havayolu unvanına sahip olmasını istiyor.

Air France’ın yükümlülükleri arasında, yolcu-km başına düşen karbondioksit emisyonlarını 2005 ve 2030 yılları arasında %50 azaltmak ve kısa süreli uçuşların sebep olduğu karbondioksit emisyonunu 2024 sonuna kadar %50 oranında azalmak yer alıyor.

Air France’ın taahhütleri arasında, kullandığı yakıtın %2’lik miktarını 2025 yılına kadar yenilenebilir kaynaklardan temin etmek de bulunuyor.

Haberin aslına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Önceki Haberler

Türkiye’de Zeytinciliğe En Uygun Alanlar Daralabilir

Yeni yapılan bir çalışma, iklim değişikliği nedeniyle Türkiye’de zeytin üretimine en uygun alanlarda daralma beklendiğine…

19 Aralık 2024

Yeni Rapor: Türkiye 2024’te Üç Kömürlü Termik Santral Planını İptal Etti

Son verilere göre, Türkiye 2024 yılında üç kömürlü termik santral planını iptal etti, ancak OECD…

19 Aralık 2024

Fosil Yakıtlara Karşı Küresel Güney Koalisyonu Büyüyor

Fosil yakıtları aşamalı olarak sonlandırmak için Küresel Güney ülkelerinin başlattığı pakt giderek büyüyor. İklim krizinden…

19 Aralık 2024

Hazar Denizi’nde Biyoçeşitlilik İklim Krizi ve Kirlilik ile Yok Oluyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Kenan Aslanlı, iklim değişikliği ve kirlilik gibi faktörlerin,…

19 Aralık 2024

Hava Kirliliği Ruhsal Hastalıklara Yol Açıyor

Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…

18 Aralık 2024

IEA: Küresel Kömür Talebi 2024’te Rekor Kırabilir

Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…

18 Aralık 2024