Gelişmekte olan Afrika ekonomileri, COVID-19’un ekonomik kapsamdaki etkilerinden yeni yeni toparlanırken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sermaye piyasasında kargaşaya ve gıda fiyatlarının yükselmesine neden oldu, enflasyonun hızlanmasını tetikledi.
Bu arada kıta, iklim değişikliğinin ağırlaştırdığı kuraklık, sel ve kasırgalar gibi aşırı hava olaylarıyla halihazırda mücadele ediyordu.
Komor Maliye Bakanı Mze Abdou Mohamed Chanfiou, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Washington’daki Dünya Bankası bahar toplantıları sırasında iki Afrikalı meslektaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Afrika ülkeleri kurban pozisyonunda. İklim değişikliğinin bu yıkıcı etkilerinden sorumlu değiller.” Üçlü, kıtanın maliye bakanları adına konuşuyordu.
“IMF, Dünya Bankası ve bölgesel kurumlarımız acil durum fonlarını devreye sokmuş olsalar bile, bu fonlar buna cevap vermek için gerçekten yeterli görünmüyor.”
Bu arada Afrika maliye bakanları, ülkelerin külfetli borçlarını yeniden yapılandırmalarına yardımcı olmayı amaçlayan G20 destekli bir çerçeve çağrısında bulundular.
İki Afrika ülkesi – Zambiya ve Gana – pandeminin başlangıcından bu yana devlet borçlarını halihazırda temerrüde düşürmüştü.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…