Gelişmekte olan Afrika ekonomileri, COVID-19’un ekonomik kapsamdaki etkilerinden yeni yeni toparlanırken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sermaye piyasasında kargaşaya ve gıda fiyatlarının yükselmesine neden oldu, enflasyonun hızlanmasını tetikledi.
Bu arada kıta, iklim değişikliğinin ağırlaştırdığı kuraklık, sel ve kasırgalar gibi aşırı hava olaylarıyla halihazırda mücadele ediyordu.
Komor Maliye Bakanı Mze Abdou Mohamed Chanfiou, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Washington’daki Dünya Bankası bahar toplantıları sırasında iki Afrikalı meslektaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Afrika ülkeleri kurban pozisyonunda. İklim değişikliğinin bu yıkıcı etkilerinden sorumlu değiller.” Üçlü, kıtanın maliye bakanları adına konuşuyordu.
“IMF, Dünya Bankası ve bölgesel kurumlarımız acil durum fonlarını devreye sokmuş olsalar bile, bu fonlar buna cevap vermek için gerçekten yeterli görünmüyor.”
Bu arada Afrika maliye bakanları, ülkelerin külfetli borçlarını yeniden yapılandırmalarına yardımcı olmayı amaçlayan G20 destekli bir çerçeve çağrısında bulundular.
İki Afrika ülkesi – Zambiya ve Gana – pandeminin başlangıcından bu yana devlet borçlarını halihazırda temerrüde düşürmüştü.
BM iklim şefi Stiell, gelecek hafta toplanacak G20 liderlerine iklim finansmanı çabalarına destek verme çağrısında…
İlham Aliyev’in geçtiğimiz 1 senede yaptığı konuşmaları analiz eden bir çalışmaya göre, COP29’un ev sahibinin…
G7, son 20 yılda iklim finansmanı borçlarını ödememesi nedeniyle COP29’da “Günün Fosili” ödülünü aldı. BM…
Bu yılki BM iklim zirvesine ev sahipliği yapan Azerbaycan, fosil yakıt patronlarına ve lobicilere başkanlığın…
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…