AB ülkelerinden kaynaklanan seragazı emisyonları geçen baharda %18 arttı.
AB’nin istatistik ofisi Eurostat, emisyonların Nisan-Haziran ayları arasında toplam 867 milyon ton CO2 eşdeğeri olduğunu, geçen yılın aynı dönemine göre keskin bir şekilde arttığını kaydetti. Artışın arkasında, pandemi nedeniyle karantinaların son bulmasıyla tüm sektörlerin atmosfere daha fazla zararlı gaz salması bulunuyor.
Karantinalarla beraber emisyonlar şimdiye kadar kaydedilen en düşük seviyelerine ulaşmıştı.
Ofis, seviyelerin herhangi bir pandemi öncesi çeyreğin altında kaldığını ve uzun vadeli istikrarlı bir düşüş eğilimini sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.
İmalat ve inşaat sektörü kaynaklı emisyonlar 2020’ye göre %22 arttı ve böylece toplam emisyonların üçte birinin fazlasından sorumlu hale geldi. Elektrik üretimi kaynaklı emisyonlar da %17 artış yaşarken, tarım emisyonları sabit kaldı.
Hane halkları, büyük ölçüde geçen yıla göre %25 artan ulaşım bağlantılı karbon ayakizi ve ısınma kaynaklı emisyonların %42 artmasıyla emisyonların neredeyse beşte birine katkıda bulundu.
Eurostat’ın raporu, blok 2050 net sıfır hedefine yaklaşırken, üç aylık AB seragazı emisyonlarına ilişkin ilk tahminlerini temsil ediyor.
COP29 başmüzakerecisi Yalchin Rafiyev’in "üç yıllık teknik süreçte ilk kez tartışma için uygulanabilir bir temel"…
BM iklim müzakerelerine ilk defa heyet gönderen Taliban, Afganistan’ın iklim finansmanından yararlanmasını talep ediyor. Geçimi…
Climate Action Tracker tarafından yapılan analiz, mevcut politikaların devam etmesi durumunda ortalama sıcaklık artışının 2100…
Önde gelen bağımsız ekonomistlerden oluşan bir grubun yaptığı yeni bir çalışma, yoksul ülkelerin, 2030 yılına…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin ilk olarak COP28'te duyurulan nükleer enerji kapasitesini 2050'ye…
COP29 zirvesinde iklim finansmanı müzakereleri hız kazanırken, yeni bir çalışma, IMF’nin iklimle ilgili felaketlerden zarar…