Eurostat’ın bu yıl emisyonlarda beklenen bir toparlanmayı hariç tutan en son yıllık analizi, 27 AB üye ülkesi arasında en çok emisyon salan beş ülkenin (Almanya, Fransa, İtalya, Polonya ve İspanya), seragazı emisyonlarında baskın olan karbondioksit emisyonlarının kabacaca %60’ına neden olduğunu ortaya koydu.
Eurostat, altı grupta bir araya getirilen 64 sektörü ve hanehalkı tüketimini inceledi.
Metan ve azot oksit ile karbondioksit dahil olmak üzere genel seragazı emisyonları, 2021’de 3,6 milyar ton karbondioksit eşdeğeri (CO2 eşdeğeri) olarak gerçekleşti.
Madencilik ve taş ocakçılığı, 2008 ile 2021 arasında %42 düşüşle en büyük düşüşü kaydetti, bunu kamu hizmetleri, buhar ve iklimlendirme arzı (%-39), imalat, nakliye ve depolama (%-23) ve meskenler (%-13) izledi.
Karantinaların hafifletilmesi, nükleer ve hidroelektrik enerjisinin düşük performans göstermesi, fosil yakıtlı enerjiye olan talebin artması ve yazın sıcak hava dalgalarının klima kullanımının artmasına yol açması nedeniyle bu yıl ekonomik faaliyette yaşanan toparlanma, 2022’de emisyonları yükseltti.
Eurostat’ın Kasım ayına ait verileri, 2022’nin ikinci çeyreğinde sanayilerde ve hanelerde seragazı emisyonlarının 2021’in aynı dönemine kıyasla %3 artarak toplam 905 milyon ton CO2 eşdeğerine ulaştığını gösterdi.
COP29 başmüzakerecisi Yalchin Rafiyev’in "üç yıllık teknik süreçte ilk kez tartışma için uygulanabilir bir temel"…
BM iklim müzakerelerine ilk defa heyet gönderen Taliban, Afganistan’ın iklim finansmanından yararlanmasını talep ediyor. Geçimi…
Climate Action Tracker tarafından yapılan analiz, mevcut politikaların devam etmesi durumunda ortalama sıcaklık artışının 2100…
Önde gelen bağımsız ekonomistlerden oluşan bir grubun yaptığı yeni bir çalışma, yoksul ülkelerin, 2030 yılına…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin ilk olarak COP28'te duyurulan nükleer enerji kapasitesini 2050'ye…
COP29 zirvesinde iklim finansmanı müzakereleri hız kazanırken, yeni bir çalışma, IMF’nin iklimle ilgili felaketlerden zarar…