Biden yönetimi, ABD genelinde dezavantajlı topluluklarda temiz enerji ve ulaşım projelerinin geliştirilmesi için 20 milyar dolarlık hibe tahsis edildiğini açıkladı. Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Çevre Koruma Ajansı Yöneticisi Michael Regan, 2022 Enflasyon Azaltma Yasası ile oluşturulan 27 milyar dolarlık Sera Gazı Azaltım Fonu’nun bir parçası olan bu fonların dağıtımını yönetmek üzere seçilen sekiz kuruluşu açıkladı.
Yatırım, özellikle daha önce yeşil finansmana erişimi olmayan bölgelerde, ev enerji güçlendirme programları ve şebeke dışı yenilenebilir enerji projeleri de dahil olmak üzere çeşitli girişimleri destekleyecek. Bu projelerin hedefi, yılda 40 milyon metrik tona kadar emisyon azaltarak ya da önleyerek önemli bir çevresel etki yaratmak.
Başkan Yardımcısı Harris, ailelere, küçük işletmelere ve toplum liderlerine mahallelerinde iklim ve temiz enerji projelerini hayata geçirmeleri için gerekli sermayeyi sağlamanın önemini vurguladı.
Fonların bu yılın Eylül ayına kadar belirlenen kuruluşlara ulaşması bekleniyor. Sera Gazı Azaltım Fonu’nu bir iklim “rüşvet fonu” olarak nitelendiren ve yürürlükten kaldırılması için çaba sarf eden Cumhuriyetçilerin eleştirilerine rağmen, yönetim planlarında ilerliyor.
Toplam 20 milyar doların 14 milyar doları, toplumsal kalkınma finans kurumları ve yerel yeşil bankalardan oluşan kâr amacı gütmeyen üç koalisyon tarafından yönetilecek. Bu gruplar, ülke çapında uygun fiyatlı temiz teknoloji projelerini hedefleyen Ulusal Temiz Yatırım Fonu’nu oluşturacak.
Ayrıca, düşük gelirli ve dezavantajlı topluluklardaki temiz teknoloji projelerine odaklanan topluluk kreditörlerine finansman ve teknik yardım sağlamayı amaçlayan 6 milyar dolarlık Temiz Topluluklar Yatırım Hızlandırıcısını denetlemek üzere beş grup daha seçildi.
Azerbaycan COP29 Başkanlığı, girişimin 2025 sonrası iklim finansmanı hedefiyle ilgili müzakerelerle iç içe geçme riski…
UNEP, küresel ısınmayı olumsuz yönde etkileyen metan emisyonlarını azaltmaya yönelik taahhütlerin arttığını, ancak bu yöndeki…
Çatışmalardan etkilenen bir grup ülke, halklarının karşı karşıya olduğu doğal afet ve güvenlik krizleriyle mücadele…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan ve komşuları hâlâ büyük ölçüde fosil yakıtlara bağımlı ancak yenilenebilir…
COP29'a ev sahipliği yapan Azerbaycan, 2229 kişiyle zirvede en büyük delegasyona sahip ülke olarak kaydedildi.…
Fosil yakıt lobicileri COP29’da iklim açısından en hassas ülkelerin delegasyonlarını gölgede bıraktı; zirveye iklim açısından…