;
Ekonomi

9. Yeşil Ekonomi Konferansı 3 Aralık’ta: Yeşil Yeni Düzen Tartışılacak

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Yeşil Düşünce Derneği işbirliğiyle 9. Yeşil Ekonomi Konferansı’nı 3 Aralık’ta Yeşil Yeni Düzen başlığıyla gerçekleştirecek.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, 9. Yeşil Ekonomi Konferansı’nı 3 Aralık’ta düzenleyecek. Cezayir Toplantı Salonu’nda Yeşil Düşünce Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek 9. Yeşil Ekonomi Konferansı’nı hakkında yapılan açıklamada “Bu dünyada barışçıl biçimde yaşamaya devam etmek istiyorsak, içinde bulunduğumuz krize ekonomik, toplumsal ve ekolojik boyutlarıyla aynı anda çözüm bulmamız gerekiyor” denildi ve şöyle devam edildi: “1930’ların Yeni Düzen’i ekonomik krizi nasıl toplumsal krize çareler üreterek yenebildiyse, 21. yüzyılın bu ilk krizi, artan yoksulluk ve ilkim krizini es geçerek atlatılamayacak. Nitekim AB ve ABD gibi merkez ülkelerdeki seçimlerde Yeşil Yeni Düzen’in en çok tartışılan konu olması bir sürpriz değil. 2009 yılında Yeşil Yeni Düzen kavramı bu ihtiyacın sonucu olarak ortaya çıktı. Yeşil Ekonomi konferanslarının ilkini de o yıl bu başlık altında düzenlemiştik. Bu yıl, Yeşil Yeni Düzen’in 10. Yılı. Geçen 10 yıl içinde kimi ülkeler üç hedefi de gözeten dönüşümleri başardı. Türkiye gibi kimi ülkeler de bu fırsatı tepip, sürdürülemez bir ekonomik yapıda ısrarcı oldu. Türkiye’deki krizin kronikleşmesinde bu vurdumduymazlığın payı büyük.”

Açıklamada, 9. Yeşil Ekonomi Konferansı ile Yeşil Yeni Düzen kavramına geri dönüp 10 yılın muhasebesinin yapılacağı belirtilirken küresel ölçekte ve Türkiye özelinde bu 10 yıl içerisinde hangi alanlarda ilerleme hangi alanlarda gerilemeler yaşandığını ve bunların sebeplerini ortaya koymayı ve Türkiye ekonomisi için yeşil dönüşümün finansmanı konularının tartışılacağı ifade edildi.

Saat 9.30’dan 13.00’a kadar sürecek olan konferansın konuşmacılarının ve programının yakın bir zamanda açıklanacağını da belirtildi.