6 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten yatırımcılar, küresel bir karbon fiyatı çağrısında bulundu. OECD’ye göre, 2050 itibarıyla net sıfır karbon emisyona ulaşılması için 2030’a kadar ton başına karbondioksitin 147 dolar olması gerekiyor.
6 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten yatırımcılar, Salı günü koordineli bir küresel karbon fiyatı çağrısında bulundu ve dünyanın iklim hedeflerine ulaşmak için emisyon maliyetlerinin 2030 itibarıyla yaklaşık üç katına çıkması gerektiğini söyledi.
43 üyesi dünyanın en büyük emeklilik planları ve sigorta şirketlerinden bazılarını içeren The Net Zero Asset Owner Alliance’ın çağrısı, Kasım ayında yapılacak bir sonraki küresel iklim müzakerelerinin öncesinde geldi.
Dünya Bankası tarafından Mayıs ayında yayımlanan bir rapora göre, şu anda, küresel seragazı emisyonlarının sadece %21’ini kapsayan, emisyon ticareti planları veya vergiler gibi 64 karbon fiyatlandırma aracı küresel olarak kullanılıyor.
Ancak bu şemalar içinde bile fiyatlar büyük ölçüde değişebilir.
Kademeli bir yaklaşım, küresel yatırımcıların ve şirketlerin, özellikle düşük karbonlu geçişi hızlandırmak için gereken yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve benimsenmesinde, uzun vadede risk yönetmesini ve plan yapmasını zorlaştırıyor.
Paris Anlaşması’nın amacı olan ve küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelere göre en fazla 1,5 derece ısınma ile sınırlandırma umudu için grup, emisyon ticaret planları ile vergiler arasında hibrit bir model önerdi.
Kanada emeklilik planı Caisse de dépôt et place Quebec (CDPQ) Başkanı ve CEO’su Charles Emond, “Açık bir ekonomik sinyal ve daha fazla öngörünürlük sağlayan bir karbon fiyat koridoru, şirketlerin sağlam yatırım kararları almaları için gerekli küresel ortamı sağlayacaktır” dedi.
OECD’ye göre, dünya 2050 itibarıyla net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı umuyorsa, 2030’a kadar ton başına 147 dolarlık bir fiyata ihtiyaç var, bu da AB’nin Emisyon Ticaret Sistemi’ndeki ton başına yaklaşık 59 dolarlık mevcut fiyatın neredeyse üç katı.
Hava kirliliği ile fiziksel rahatsızlıklar arasındaki bağ üzerine daha önce birçok araştırma yapılmıştı. Ancak yeni…
Küresel kömür talebinin bu yıl rekor seviyeye ulaşmasının ardından 2027'ye kadar yatay bir seyir izleyeceği…
Türkiye’de 10 kentte enerji şirketlerinin projeleri için acele kamulaştırma kararı verildi. Niğde, Ankara, İstanbul, Sakarya,…
Dünyanın ortalama sıcaklığının orta vadede 1,5 dereceden öte 2 dereceyi de geçebileceğini belirten Prof. Dr.…
Karbon emisyonları azaltımı hedeflerini açıklayan Kanada hükümeti, resmi danışma kurulunun tavsiye ettiği miktarın altında bir…
Türkiye’de son yıllarda birçok göl ve su kaynağında yaşanan kuraklık, Salda Gölü'nde de derinden hissediliyor.…