Amerikan Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’nun Ağustos ayında yayınladığı “İklim Değişikliğinin Uzun Vadeli Makroekonomik Etkileri” (Long-Term Macroeconomic Effects of Climate Change) raporu 174 ülkeden alınan 1960-2014 yılları arasındaki verilere dayanarak hazırlandı.
Amerikan Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’nun Ağustos ayında yayınladığı “İklim Değişikliğinin Uzun Vadeli Makroekonomik Etkileri” (Long-Term Macroeconomic Effects Of Climate Change) raporu 174 ülkeden alınan 1960-2014 yılları arasındaki verilere dayanarak hazırlandı. Raporda ortalama sıcaklık değişimlerinin kişi başı milli gelire olan etkileri hesaplanmış. Raporda ortaya konan en önemli nokta ise, analiz sonuçlarında, sıcaklık artışının uzun vadeli olumsuz etkilerinin küresel bir özellik sergilemesi. Yani gelir seviyesi yüksek-düşük ve sıcak-soğuk bölge ayrımı olmaksızın ısınmanın uzun vadeli etkilerinin aynı şekilde hissedildiği görülüyor.
Küresel ısınmanın finansal riskleri ve ekonominin istikrarına olumsuz etkileri sebebiyle, Paris Anlaşması’na uyum kapsamında iklim değişikliğinin hızının azaltılmasının ekonomik faydalarının önemi daha da ön plana çıkıyor. Hesaplamalara göre, Paris Anlaşması’nda öngörüldüğü üzere, yıllık ortalama sıcaklık artışının 0,01 derece ile sınırlandırılması, 2100 yılına kadar küresel gelirleri %1,07 oranında azaltırken sıcaklık artışı 0,04 derece olduğunda gelirlerdeki düşüş %7,22 seviyesine çıkıyor.
COP29, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede belirli bir adım olmasına rağmen bazı kritik konularda ilerleme kaydedilemedi…
Önemli risk uzmanlarının kalem aldığı yeni bir rapor, iklim krizine yönelik değerlendirmelerin ciddi etkileri göz…
İzmir Gediz Deltası’nda yapılmak istenen Bölgesel Isıtma ve Termal Sağlık Amaçlı Jeotermal Kaynak Arama Projesi’ne…
2025 Küresel Riskler Raporu'na göre, devlet temelli silahlı çatışma, 2025 yılı için en önemli ve…
COP29 görüşmelerinde ilerleme özellikle karbon azaltım ve giderme projeleri ile kredilendirme ticaretini esas alan 6.4…
İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil ekonomiye doğru bir dönüşüm her geçen gün daha kaçınılmazken, küresel sanayinin…